ALI RAIF Firması Ürünleri

floraquine 100 mg 25 tablet



FORMÜLÜ :

Her tablet 100 mg Di-odohydroxyquinoline içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ :

Floraquin® normal vajen şartlarının yeniden oluşmasını sağlar. Di-iodohydroxyquinoline halojenlenmiş bir hidroksikinolin türevidir. Di-iodohydroxyquinoline protozoasit ve fungusid etkilidir.Floraquin® tabletin formülünde bulunan laktoz, dekstroz anhidr. ve borik asit gibi karbonhidratlar ise vajinada bulunan Döderlein basilleri tarafından kullanılabilir. Böylece vajenin bakteri florasının gelişmesi için uygun bir ortam sağlanmış olur.

ENDİKASYONLARI :

Trikomonas vajinitis, mikotik vajinit, nonspesifik ve karışık vajinit, postklimakterik (senil) vajinit, lökore ve vajinal prurit. Floraquin® onarım için uygun bir ortam ve deodorant bir etki sağlamak için serviksin koterizasyonu veya konizasyonunun ardından ve postpartum endoservitis’de kullanılabilir.

KONTRENDİKASYONLARI :

8-Hydroxyquinoline veya iyot içeren müstahzarlara karşı aşırı duyarlığı olanlar için kontrendikedir.

UYARILAR VE ÖNLEMLER :

Hamilelere uygulanacak tedavide ilacın anne ve fetus üzerinde yaratması muhtemel olan etki ile tedaviden beklenilen sonuç karşılaştırılmalıdır. 8-Hydroxyquinoline’lerle uzun süren yüksek dozajla oral tedavilerde optik neuritis, optik atrofi, periferal nöropati görüldüğü olmuştur. Vajinal kullanıştan sonra bu tesirlerin görüldüğüne dair bir bilgi yoktur.

Hipertiroidizmi olan hastalara dikkatle uygulanmalıdır. İlacın uygulanması tiroid fonksiyon testlerini yanıltabilir.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :

Floraquin® tedavisinde yan etkiler pek görülmez. Bazen, önceden var olan akıntı tedavinin ilk günlerinde artabilir. Onun için hijyenik bağ kullanılması tavsiye edilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU :

İki veya daha fazla menstrüel siklus süresince günde iki ıslatılmış tablet, yatmadan önce vajenin derinliğine yerleştirilir. Doktor tavsiyesine göre, gerektiğinde veya hijyenik amaçla ılık asit duşlar yapılabilir